записатися на прийом

Передзвоніть мені

записатися на прийом

Заповніть всі поля, і ми зв'яжемося з вами в самий найближчий час

Вы не ввели код Неправильный код

Ви знаходитесь на сайті Чернівецької клініки

Вибрати інше місто

Приватні клініки «Оксфорд Медікал»

Замовити зворотній дзвінок

Що таке фімоз і як з ним боротися?

18.11.2014

Жук В. І., уролог МЦ "Оксфорд Медікал Чернівці"

Жук Володимир Іванович

Лікар – уролог

МЦ "Оксфорд Медікал Чернівці"

Чоловіки, обстежуємося самостійно!!!!!!

У нормі у чоловіка головка статевого члена має легко оголюватись, якщо ви це робите з труднощами значить у вас патологічне звуження крайньої плоті (фімоз).

Звідки він взявся?

Основними причинами фімозу є наступне: спадковість; травми в області крайньої плоті, навіть не значні, після яких утворюється рубцева тканина яка не здатна розтягуватись для того щоб оголилась головка статевого члена; часте, довготривале запалення крайньої плоті та головки статевого члена що також призводить до утворення рубцевої тканини; захворювання при яких порушується мікро та макроциркуляція крові ( цукровий діабет, атеросклероз…)

Перебіг фімозу

Основним проявом фімозу є неможливість або труднощі у оголені головки статевого члена, також відмічається болючість під час статевого акту. Внаслідок того що головка статевого члена постійно залишається закритою між нею та внутрішнім листком крайньої плоті накопичується  секрет сальних залоз (смегма), яка є чудовим середовищем для розмноження мікробів та має сильну канцерогенну дію. Останнє в свою чергу супроводжується неприємним запахом, зудом. Внаслідок того що зовнішнє кільце крайньої платі сильно звужується приєднуються проблеми з сечовипусканням, воно стає ускладненим, болючим, тонким струменем.

При несвоєчасному звернені до лікаря можуть розвинутись наступні ускладнення:

1. Хронічний баланопостит
  2. Рак головки статевого члена
  3. Порушення статевого акту
  4. Парафімоз

Якщо у вас головка статевого члена важко відкривається не потрібно це робити насильно, тому що це призводить до того, що крайся плоть, яка зміщена за головку спазмується призводячи до порушення кровопостачання головки, що може призвести до її  відмирання

Лікування

Якщо у вас присутні ознаки фімозу зверніться до лікаря не чекаючи ускладнень. Лікування передбачає проведення операції - «кругового висічення крайньої плоті»             ( циркумцизіо), яка проводиться під місцевим знеболенням. Під час операції накладаються шви які не потрібно знімати, вони розсмоктуються самостійно. У той же самий день ви зможете своїми ногами піти до дому.

Переваги лікування:

• Попередження ускладнень
  • Менший ризик заразитись інфекцією яка передається статевим шляхом
  • Менший ризик розвитку раку шийки матки у статевого партнера
  • Подовження статевого акту

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ

Якщо ви не знайшли потрібну інформацію - зв'яжіться з нами зручним для вас способом

Дякуємо!

Дякуюємо Вам за Ваш запит. Найближчим часом менеджер зв`яжеться з вами

Дякуємо!

Дякуюємо Вам за Ваш запит. Найближчим часом менеджер зв`яжеться з вами

Залишити повідомлення для адміністрації клініки